Acaba de sortir publicat el llibre Estudios en torno a Luis Misón, que el Germán Labrador i jo hem coordinat a la col·lecció “Estudios Musicales del Clasicismo” de l’editorial Arpegio. Aquest llibre sorgí arran del Simposi Internacional Música i teatre al segle XVIII hispànic al voltant de Lluís Misson, que es va fer a Mataró i a la UAB l’any 2016 per tal de celebrar els 250 anys de la defunció d’aquest interessant músic.

Misón és considerat un dels músics espanyols més importants de mitjans segle XVIII, en les seves múltiples facetes de compositor de música teatral (possible “pare” de la tonadilla), compositor de música de cambra i instrumentista (celebrat flautista i oboista). No obstant això, encara no hi havia cap monografia dedicada a ell. El present volum conté nou assaigs que ofereixen un ampli retrat d’un dels “pares” de la tonadilla, analitzant destacats aspectes de la seva obra i de la seva biografia: repercussió en la premsa coetània i recepció de la seva figura, adequació a les convencions musicals i teatrals de l’època, entorn familiar i genealògic, el seu paper en la gènesi de la tonadilla, la seva tècnica compositiva, així com algunes de les seves peces instrumentals més representatives. Finalment, culmina el volum la primera catalogació sistemàtica que s’ha fet de les seves obres.

Els autors que hi han col·laborat són (a més del Germán i jo): Maria Mercè Gras, José Antonio Morales, Luis Felipe Camacho, Elena Alcaraz, María Díez-Canedo, Jordi Rifé i María de la Morena. Podeu encarregar exemplars directament a la web de l’editorial: https://www.editorialarpegio.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s